torsdag 4. februar 2010

Brun drageskjorte til Mannen

Dette er første t-skjorten jeg syr til herrer. Mannen hadde nemlig lyst at jeg skulle sy t-skjorte til ham, og da må jeg jo bare hive meg uti og prøve meg på en! Fant et mønster på herre t-skjorter i et AOH-blad jeg lånte på biblioteket, og målte en av t-skjortene til Mannen mot mønsteret for å få ca riktig størrelse. Bra jeg gjorde det siste, for Mannen bruker M/L til vanlig, men sydde den i str S uten sømmonn.

Skjorta har svart ribb i halsen, og svarte sømmer på ermene og i livet. For å matche dette, samt gjøre t-skjorta litt mer spesiell så ville jeg ha på noe på brystet. Laget derfor stensil etter et bilde av en drage som jeg fant for en god stund siden. Satt meg ned med et plastark fra en plastlomme, la den over skjermen og tegnte av mønsteret. Jeg skar det så ut med en skalpell, brukte så svart tekstilmaling på sjablongen og fikserte til slutt malingen med strykejern.

Mannen fikk være med å velge merke og plassering altså, siden det er han som skal gå med den!

Mønster: Alt Om Håndarbeid, nr 2 2009
Sydd av: Brun jersey fra avklippskurven til Stoff&Stil, svart ribb og tekstilmaling fra samme sted. Stensilen er laget selv.

4 kommentarer: