onsdag 24. februar 2010

På karneval som Luigi

For noen uker siden kjøpte vi "New Supermario" til Wiien vår, og etter at jeg og Mannen spilte et par kvelder så fikk eldstemann og prøve. Han får det sånn tålig greit til, og det går stadig bedre. Da vi begynte å snakke om karneval for litt siden skulle han først være oksebuldoser (en av Cars-bilene), men hvordan søren lager man slike kostymer da... Sønnen fikk beskjed om at mamma ikke kan lage det og vi måtte lage noe annet. Etter å ha spilt Supermario et par uker gikk det opp et lys for ho mor. Stort sett så spiller nemlig jeg eller Mannen Mario, og sønnen Luigi - i tillegg er yndlingsfargen grønn... så, hva med å kle seg ut som Luigi? Sønnen falt umiddelbart for ideen.

Så da var det å sy selebukse og hatt. Vi hadde en grønn genser vi kunne bruke. Buksa er sydd etter Gynthers selebuksemønster str 3 år, men forlenget ca ti cm i bena for å passe til nesten-fireåringen vår. Den er sydd i noe stoff fra IKEA som jeg hadde liggendes. Det eneste problemet er at buksa til Luigi har gule store knapper, og jeg eier ikke en eneste gul knapp. Og *kremt* som den godt forberedte personen jeg er så sydde jeg den jo ferdig i går kveld, ergo ingen butikker åpne. Så hva gjør man da da...? Etter å ha forsøkt meg på gul stoffmaling på noen stoffknapper (funka dårlig) så fikk jeg plutselig en God Ide. Jeg satt først trykknapper på stroppene. Så klippet jeg opp to rundinger av noe gul hardplast vi hadde liggendes og sydde dem fast. Ta-da! Var bare en av dem som ble med hjem igjen fra barnehagen da, men det greie er at de er kjappe å ta av, så hvis vi vil kan vi ta av den andre og og nå bruke buksa som vanlig selebukse.

Buksa var jo enkel nok i seg selv, for jeg har jo sydd selebukser før. Lua lurte jeg en del på hvordan jeg skulle fikse. Men så finnes det så mye god hjelp å få på nettet! Fant denne utrolig greie veiledningen.

Gjorde følgende endringer: Kutta hodesirkelen litt forskjøvet slik at framparten ble bredere enn bakparten. Dette for å få god plass til emblemet. La på tykk vliselin på fremste halvpart for å få den litt stiv så den ikke ble posete, og la på et lag med vatt i mellom fleecebitene til bremen for å stive den av.

Jeg var spent på om den kom til å passe siden oppskriften sier at hatten passer til både små og voksne, men passa fint - brukte forresten en CD som mal da jeg klippa ut hullet til hodet. Den hvite sirkelen er av hablonvatt, så den hjelper også til å stive av litt. Er egentlig lim på den vatten, men sydde den like godt fast jeg.

Da sønnen prøvde buksa i går (fikk prøve den før jeg la den opp og sydde det ferdig) så ville han knapt ta den av. I dag da han la seg så ville han helst ha den på seg i senga, noe han ikke fikk lov til. Men lua var visst bare perfekt, og den bare måtte han ha med i senga. Kostymet ble med andre ord absolutt godkjent, og spesielt kjekt at alle i barnehagen skjønte hva han var :)


Mannen glemte igjen B-gjengen-kostyme i barnehagen til minstemann, så det får bli blogget om i morra :) Og... hvis dere kikker på nærbildene av buksa så ser dere at den er rimelig skitten *fnis* Bildet er tatt etter at den har vært brukt hele dagen.

Mønster: Gynther str. 3 år men forlenget i bena
Sydd av: Blå Minna fra IKEA, og grønn fleece fra Stoff&Stil. Dette antrekket ble faktisk sydd uten at jeg kjøpte noenting nytt - kun redusering av stofflageret mitt :)

3 kommentarer:

 1. Så utrolig kult kostyme!! Tipper det ikke var to av denne slagen på karneval:) stilig lue til altså!

  SvarSlett
 2. Råstilig kostyme!!Skjønner godt at det slo an ja! Og klapp på skulderen til deg for at du er så flink å redusere stofflageret ditt:D

  SvarSlett
 3. hei vet at det er gammelt innlegg, men har du oppskrift på mario hatt og kostyme?Kjempekjekk ide å ha i selskap.

  kan du sende meg svar på mail? anettelura20@hotmail.com

  SvarSlett