fredag 26. februar 2010

Fleecebukse til meg selv!

Har jo sydd en del fleecebukser til guttene mine, og de ser så gode og varme ut at jeg fik lyst på en selv. Så da var det bare å gå i gang da. Klippet opp en av de gamle dongeribuksene mine som har hull på knærne og brukte den som mal. Klippet kun opp indre bensøm, så buksene her har ikke søm på utsiden av benet. Buksa ble nydelig god, behagelig og varm. Den har dog tre "feil".

1. Den ble litt kort fordi jeg bare hadde en meter med fleece, og jeg er lang i bena (bruker normalt 35 eller 36 tommer i benlengde). Fiksa dette med å legge på ekstra lang lilla ribb, og det ble da greit nok selv om jeg kunne tenkt meg den litt lengre.

2. Den ble litt kort i livet siden dongeribuksen var veldig lav og jeg som sagt hadde litt lite stoff. Det medfører at når jeg setter meg ned på huk så har jeg en tendens til å få en lekker rørleggersprekk. Neste bukse skal mao bli høyere i livet.

3. Jeg sydde nesten hele buksa med nye Evolven min, og funket ypperlig på ben og skrittsøm, men da jeg skulle sette på ribben så ble det litt så som så. Prøvde å bruke både overlocke og chainstitch samtidig, og det ble mye krøll og bøll i ribben. Så endte opp med at chain-sømmen bare trøbla, og nåla lagde hull i ribben. Kjempeartig. Overlocksømmen ble grei da men.

Evolven min oppfører seg ypperlig på overlocking, men coversømmene trøbler jeg litt med enda. Tror det har med at man skal starte å sy i tøyet, og det er av og til vanskelig å få til. Eller så var det bare litt vanskelig med ribb. Hjalp seg da jeg hjalp til litt nemlig. Jaja, jeg og Evolven blir vel venner til slutt :)

Mønster: Eget
Størrelse: Medium?
Lagd av: Brun fleece og lilla ribb fra Stoff&Stil

2 kommentarer: