torsdag 28. januar 2010

Nytt buksemønster og to nye bukser

Eldstemann trenger nye bukser for alle joggebuksene hans begynner å bli små, så hva gjør vi da, jo vi tar oss en tur til Stoff&Stil, gutten finner tre farger av fleece, en rød som Lynet, en grønn som Harry og en lyseblå som Kongen (klippet, men er ikke ferdig sydd enda). Gjett en gang hva gutten er opptatt av da :)

Men, jeg har stadig hatt lyst til å sy bukser med kontrastfarge på siden, så da var det å tegne nytt mønster da. Sydde først den grønne, og som Mannen kommenterte, den ser litt militær ut (hans syns den var fin altså :), mens den røde fikk litt mer fargerik kontrastfarge. Ble godt fornøyd med de begge.

Eldstegutten er jo snart fire, og må ha lommer til å putte ting i, så disse buksene fikk stikklommer. Er første forsøk på det og det funka gitt. Kjekt å prøve nye ting. Det eneste med lommene er at den grønne buken er i polarfleece og den røde er i microfleece. Det blir litt tykt med lommer i tre lag polarfleece, lommene på den røde er penere siden fleecen ikke er så tykk. Så bør vel kanskje begynne å la framstoffet i lommene være av tynnere stoff når jeg syr lommer i polarfleece.

Ene buksa fikk også et symerke med Lynet McQueen som jeg kjøpte på H&M for en stund tilbake. Limet var ikke så veldig bra, så måtte sy rundt det for å få det ordentlig på. Men, det er det kjekke med hvit kant - kan jo knapt se at jeg har sydd den på. Sønnen lurte så klart på hvor Harry var *sukk* Og vi har jo ingen Harry-symerker. Hadde tenkt å kanskje male Harry eller 86 (nummeret på bilen Harry i Cars) på den, men siden pjokken ikke heter Harry så blir det kanskje teit det også... Noen andre som har noen gode ideer?

Sydde pyntesøm på begge sider av kontraststoffet både for å skape en fin overgang mellom stoffene pluss at det holder ned sømmonnet bra :)

Jeg ble ikke helt enig med meg selv om hvor jeg skulle ha navnelappen på den grønne buksa. Kan jo ikke ha den i bensømmen som jeg har pleid i det siste siden jeg la pyntesøm der, så den fikk ingen. Da jeg skulle sy ene kontraststoffet på den røde buksa la jeg det litt for høyt opp, og da jeg kom ned til bunnen av benet var plutselig stoffremsen ikke lang nok. Siden jeg ikke hadde nok oransje fleece til å lage en ny en, kom jeg på hva jeg selv syns var en glitrende god ide. Jeg klippet en ny liten bit til resten av remsa og sydde navnelappen der!

Glemte forresten nesten det morsomste. Da den grønne buksa var ferdig og ble vist frem til avkommet kom spørsmålet - "Er det drageting på den?" Da måtte nok mor si nei - for hvor skal man ha tagger på bukser henne da liksom (han tenkte på sånn som er på hetta til lillebrors sovepose), men jeg måtte love at han skal få genser med hette etterhvert med sånne tagger på. Det holdt. Nesten... Tror ikke han lar meg glemme den genseren gitt.

Sydd av: Grønn, lime og oransje polarfleece, rød microfleece, oransje og lime ribb - alt fra Stoff&Stil. Strykemerke fra H&M
Størrelse: 4-5 år
Mønster: Eget

5 kommentarer:

 1. Så knall tøffe bukser!!

  TAkk for awarden:)

  SvarSlett
 2. Skikkelig tøffe bukser!! Stilig med kontrastfargen i sidene =) Så herlig at han liker mamma sine klær så godt at han legger inn bestillinger =)Må forresten si meg enig, en genser med tagger på hadde vært knalltøft ;)

  SvarSlett
 3. Herlige bukse. Må visst en tur å¨S&S for å kjøpe meg litt fleece, herlig farger

  God helg!

  SvarSlett
 4. Hei, og tusen takk for den hyggelige overraskelsen. God helg til deg :-)

  SvarSlett
 5. Mønstret til Egon buksa fant jeg i et Ottobre blad. Som jeg selvfølgelig ikke finner nå.

  Tusen takk for Awarden.

  SvarSlett