søndag 7. februar 2010

Grått linskjørt, a-form

En kollega lånte meg en kjekk sybok hvor man lager mønster etter egne mål (Sew what! Skirts). Jeg målte, fylte inn mål og lagde mønster, klippet ut fram og bakstykke og sydde de sammen. Første forsøk på skjult glidelås, og det ble helt greit. Eneste var at ettelleranna gikk feil i målinga eller noe sånt, så skjørtet var ca fire cm for vidt. Siden jeg allerede hadde sydd i glidelåsen klippet jeg av et par cm midt forran og midt bak og sydde sømmer der slik at skjørtet nå består av fire biter i stedet for to. Syns egentlig det ble bedre - så kjekt det. Skjørtet er sydd av lin, og bildet her er tatt etter at jeg har brukt det en stund, derfor det er litt krøllete!

Glidelåsen er lilla fordi dette først var ment som en test, og den eneste skjulte glidelåsen jeg hadde var lilla, så var sånn det ble. Da jeg sydde sidesømmen tråkla jeg siste biten der glidelåsen skal, la over glidelåsen og holdt den fast og sydde rundt. Neste gang syr jeg kanskje i glidelåsen anderledes, men dette funka greit nok det og.

La på et par legg bak for å få skjørte til å legge seg fint i ryggen. De kom alt for nærme midten, neste gang syr jeg de nok mer midt imellom sidesømmene og baksømmen. Det gjør ingenting altså, er mest for utseendet at jeg vil flytte de neste gang - for dekker jo over leggene med topper uansett.

Skjørtet fikk også belegg på innsiden - første belegget jeg har sydd og, så fikk testet mye
nytt på dette skjørtet.

Sydd av: Grå lin fra Åhlens
Mønster: Eget
Størrelse: Ca. medium

4 kommentarer:

 1. Så flink du har vært å teste nye ting=)

  Skjørtet ble kjempefint! Flott fasong og fin farge=)

  SvarSlett
 2. Ble jo et kjempe flott skjørt dette da! Tror jeg må snuse litt på den boken ja... ;)

  SvarSlett
 3. Så fint det ble, og veldig kledelig :)

  SvarSlett
 4. Skikkelig fint og skikkelig proft og skikkelig kledelig :o)

  SvarSlett