torsdag 7. januar 2010

Skjørt i myk dongeri med tyllkant


Dette er siste julegaven som jeg lagde, og den var til nabojenta vår Arwen. For en del måneder siden kom mammaen hennes til meg med en dongerikjole ho hadde kjøpt seg men som ikke passa - så hun tenkte jeg kunne sy noe av den. Jeg hadde opprinnelig tenkt å sy bukse til Max av den, men var så mye lommer på kjolen som jeg ikke orket å sprette av, så det ble et skjørt til storesøsteren i stedet.

Skjørtet er laget av mykt bomullsdongeri etter et Ottebremønster. La på brunt bomullsfor som jeg la på en kant av tyll på. Tyllen er ment til å lage en fin vipp på skjørtet, noe det også gjorde :) Foret og tyllkanten er ikke en del av mønsteret, så det la jeg til litt på lykke og fromme, men fikk det jo til! Fornøyd med meg selv gitt, første gang jeg har sydd med tyll, og første gang jeg la på for i et skjørt.

Arwen ble veldig fornøyd, selv om ho kommenterte at ho ikke fikk navnet sitt på *fnis* Så etter at hun hadde klagd på det så sa ho "Jaja, du kan jo ha navnet mitt på neste år når du syr gave til meg da". Fniste litt for meg selv da gitt :)

Mønster: Ottebre 01/2006 m/egne modifikasjoner
Str: 110, men passa fint til Arwen som egentlig bruker 128, ho er smal, og tyllen gjør det jo lengre
Stoff: Dongerien fra en dongerikjole, foret fra et bruktkjøp og tyll fra Stoff&Stil

5 kommentarer:

 1. Stilig og søtt jenteskjørt!Gjorde seg med den tyllkanten =) Merkelig at alle barn ser ut til å syns det er så stas med navn på klærne:humre:

  SvarSlett
 2. Kjempefint skjørt, likte tyllkanten veldig godt!

  SvarSlett
 3. Kjæmpe søtt :o) Syns tyllkanten gjorde skjørtet

  SvarSlett
 4. Veldig fint skjørt, kult med tyll, det ble det lille ekstra :))

  SvarSlett
 5. Veldig fint skjørt!
  Godt nytt år fra Gulltann:-)

  SvarSlett