onsdag 13. januar 2010

Kjole/tunica til meg selv!

Jeg syns egentlig det er ganske greit å gå rundt i butikker å kikke på klær, men dæven om jeg klarer å finne meg noe jeg har lyst å bruke penger på. Jeg har blitt kresen etter at jeg begynte å sy selv. En god del av det som finnes er idiotisk overprisa, mye er skjevt og dårlig sydd (ser mye på sånt nå gitt), mens størsteparten av det som finnes i butikkene er bare horribelt lite flatterende og uaktuelt for meg å ta på meg. Siden jeg er vanskelig og ikke vil ha bukser med sånne smale legger så er det søren meg ikke helt rett frem å finne seg bukser heller *sukk*

Så, forrige helg satt jeg meg ned å tegnet av vesten fra forrige innlegg som grunnlag for ny kjole/tunika. Kikket litt i stofflageret mitt og fant et skoggrønt fleeceaktigstoff fra avklippskurven til Stoff&Stil. Etter en del frem og tilbake dukket denne blonden opp og jeg hadde jo tråd som passet, så det var første pynten som kom på plass! Applikasjonsstoffet kjøpte jeg opprinnelig som teststoff på nye gardiner, men passa ikke helt. Men det gjør jo ingenting når det passa så fint både til grønnfargen og blonden.

Glemte forresten å legge til sømrom på utringingen da jeg tegna av vesten som jo var ferdig brettet og sydd - så den ble en smule vid. Men, det er da ingen krise, bare en ting jeg skal huske å gjøre noe med neste gang jeg syr noe lignendes. For å minske utringingen la jeg på ett legg som jeg, og la ene applikasjonen over legget, samt en på låret.

Ermene ble til på slump, ble først litt smale, så la inn en kile som fikk pyntesøm fordi jeg syns det ble kult.

Neste gang (for det blir en neste gang :) skal jeg sy den litt smalere i ryggen, litt løs der nemlig, smalere utringing og kanskje noe smalere skjørt.

Mønster: Eget
Størrelse: M
Stoff: Grønt avklippsstoff til tunikaen og brun halvpanama til applikasjon fra Stoff&Stil, blonde fra Wallas Verden

5 kommentarer:

 1. Utrolig lekker kjole! Helt min smak!

  SvarSlett
 2. Knallfin!!! Fin farge, flott snitt og tøffe detaljer =)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott ble den, veldig fine farger sammen og fine detaljer.

  SvarSlett
 4. kul!
  lyst på en utfordring?
  sy en gravid tunika?

  nabokjerringa

  SvarSlett