onsdag 10. mars 2010

Trådtull på Evolven

Jeg og Evolven min har blitt delvis gode venner. Vi er gode overlockvenner, men vi er ikke helt enige enda når det kommer til coverlock *sukk*

Prøvde meg i går på en tvillingsøm, og haugen med sting som jeg tok opp ble rimelig stor. Blir stadig tull med chain looperen. Altså den tråden som fungerer som underspole. Først tok den ikke helt, og den røk et par ganger. Jeg har et par ting jeg skal prøve i kveld - for å sitte å ta opp tre av fire sømmer er uaktuelt - så her må vi bare bli venner.

Jeg skal prøve:
 1. Teste med annen tråd. Sydde med Etsy-tråd, den er veldig pen å se på, men den er tynn og glatt, og er andre som har nevnt at de har hatt problemer med denne.
 2. Sett på nett på trådsnella. Var et par tilfeller hvor tråden røk mens jeg sydde fordi den var falt av snella og hadde hengt seg fast
Siste jeg sliter litt med når jeg syr chain eller coverstitch er hvordan jeg skal avslutte sømmen. Sist jeg prøvde så røk nemlig tråden hver gang jeg var ferdig med å sy og skulle prøve å sy ut forbi stoffet. Den røk da i kanten på stoffet hver gang. Noen som har noen gode ideer på hvordan jeg unngår dette?

1 kommentar:

 1. Hei, hei.

  Jeg må bare innrømme at dine betegnelser faktisk ikke sier meg noe som helst, men akkurat det med å måtte ta opp tre av fire sømmer virker temmelig kjedelig.

  Håper du og overlocken kan finne ut av vennskapet i løpet av kvelden og at du får sydd de sømmene du har planlagt.

  Ha en kjempefin overlock kveld.

  SvarSlett