lørdag 6. mars 2010

Skulderbeskyttelse

Dette var mitt første forsøk på å sy i Stoff&Stil sin imiterte skinn. Svigerinna ville nemlig ha noen nye skulderbeskyttere til bilstolen sin. Hun så mørkt på å sy dem selv, så da hun spurte veldig pent om jeg kunne hjelpe så kunne jeg jo så klart det. Det tok ikke lang tid å sy, og siden hun stilte med alle stoffene, og jeg beholder restene så var det faktisk helt greit. Artig å prøve å sy til bilstol også. Sydde disse med utgangspunkt i de opprinnelige, og må faktisk si at jeg syns mine ble finest *humre* Dette er en av de ferdige. Det eneste som manglet var å sy endene sammen slik at man kan tre selen igjennom. Men, der måtte det håndsøm til siden det ble for tykt til å sy på symaskina, så det fikk svigerinna ordne selv :D

For å lage dem la jeg sammen acetatforet og skinnet med plattevatt i mellom. Siden jeg skulle ha skråbånd rundt, foret og skinnet vrang mot vrang.

På den første klippa jeg plattevatten jevnt rundt, men da ble det en liten glippe, så på andre lot jeg den gå litt uttafor og klippa etter jeg hadde sydd.

Det som var mest utfordring var å lage skråbånd av imitert skinn. Men, man tager hva man haver, så klippet på skrått og brettet og satt på klesklyper. Så skikkelig sært ut der det lå.

Enda særere så det ut da jeg skulle sy skråbåndet på skulderputa, for skråbåndet holdt jo ikke seg på plass av seg selv, så hva gjør man da, jo jeg brukte klesklyper nok en gang, denne gang for å holde skråbåndet fast på puta. Så var det bare å sy skråbåndet fast mens jeg fjernet klesklype etter klesklype mens jeg sydde.

Svigerinna ble veldig fornøyd da ho fikk de, så oppdrag fullført :)

4 kommentarer:

 1. Det ser jammen ut som du kan fikse både det ene og det andre.

  Takk for koselig kommentar på bloggen min. Alltid gøy hvis noen nye stikker innom.

  Legger deg til i listen min jeg, og håper du titter innom på nytt.

  Hilsen Astrid

  SvarSlett
 2. Klesklypet var kreativt synes jeg!! Flott resultat ble det også!

  SvarSlett
 3. Det var jammen lurt!!!! Imponert

  SvarSlett
 4. Smart, og flott resultat!!

  SvarSlett