mandag 8. mars 2010

Stellebag til Katrine

Katrine har akkurat blitt mamma, og siden jeg stadig har kikket på et stellebagmønster i et AoH-blad, så var dette en glitrende anledning til å prøve det. Katrine ønska seg en stelleveske i lilla eller grønn, så får håpe at denne faller i smak selv om hun ikke har sett noen av stoffene.

Det tok en hel kveld å klippe ut delene til denne, hele veska består av mer enn tjue deler, så kom beleggene i tillegg. Så alt i alt består vel hele veska av over tredve deler... Phew. Veska hadde opprinnelig to hanker, men det syns jeg er upraktisk, skal jo kunne henge den over vogna, så ville også ha noen hekter på så hun kan feste veska på vogna. Derfor jeg ville ha en lang hank på tvers i stedet. Det i seg selv var jo uproblematisk - men siden jeg da plutselig kom på den suverene ideen om at jeg kunne ha vendbar glidelås på toppen sånn at ho kunne bruke veska begge veier, så måtte jo hanka kunne snus siden den jeg nå hadde bestemt meg for at den skulle bli vendbar. Alltid gøy å gjøre det litt vanskeligere for meg selv!

Opprinnelig så hadde vesken et rom på baksiden, og tre rom på framsiden, og ingen rom inni. Jeg var ikke helt enig i det, så flytta noen av romma inni, og var derfor jeg syns det var greit å gjøre slik at den kunne være vendbar siden den nå har rom både inni og utenpå. Alle lommene lukkes med trykknapper. Oppskrifta sa borrelåser, som kanskje er enklere, men det har jeg ikke, og Stoff&Stil hadde ingen som matcha - så da var det sånn det ble.

Vesken er ca 35x50 cm, så stor og god. Har også plate i bunnen som kan tas ut når den skal vaskes. Og slik ser den ut med det lilla stoffet ut:Sydd av: Lilla lin fra Åhlens, blomstrete halvpanama, glidelås og D-ringer fra Stoff&Stil, mens hektene er fra lanyarder fra ymse konferanser jeg var vært med på :)

8 kommentarer:

 1. Kjempeflott og forseggjort veske med flotte detaljer!!

  SvarSlett
 2. denne ble sinnsykt bra citten, jeg er imponert !!!

  SvarSlett
 3. Kjempe fin! Herlige farger. Jeg er super imponert

  SvarSlett
 4. Jättfin väska ser så välsydd ut med mycket fina detaljer.
  Söta dina Super Mario och Lugi kläder är.
  Ha det bra/ Mia

  SvarSlett
 5. Å så fin, lager du en til meg også? Hehehe....

  SvarSlett