torsdag 28. mai 2009

Kniv på tur

Da jeg traff Mannen var han kresen i matveien. Veldig kresen. Det har han heldigvis vokst av seg og nå lager han fabelaktig nydelig mat, og jeg er utrolig bortskjemt. Sånn er det bare, men jeg fortjener det så klart, så da er det jo greit.

Uansett, Mannen har laktoseintoleranse, noe jeg også har et snev av, så derfor lages det meste av maten fra bunnen av. Når vi er på overnattingsbesøk så hender det ofte at vi står for matlagingen siden ikke alle syns det er like lett å fri melkefrie middager ut av hodet/hendene. Forståelig det når man ikke gjør det hver dag, og siden Mannen liker å lage mat så er det jo null problem.

Problemet er dog kniver - vi er kresne og vil helst at man skal kunne kutte opp en tomat med et pent snitt, ikke gnukke seg igjennom skallet for hver tomatskive. Så hver gang Mannen/vi lager mat borte så savner vi alltid knivene våre litt sånn veldig.

Etter å ha sett Pickles sitt strikkepinneetuioppskrift bestemte jeg meg for å lage et knivetui slik at vi kunne ta med oss knivene våre, og her er resultatet.


Er to forskjellige stoffer fra Stoff&Stil med plattevatt imellom. Har brukt trykknapper øverst for å lukke flappen. Måtte ha bred flapp øverst pga forskjellig knivhøyde, og da kunne jeg ikke sy den igjen siden jeg da ikke hadde fått ut de lengste knivene. Trykknappene bidrar også til å holde knivene på plass.

Har ikke sydd fast noe bånd enda, for vil ha to lærbånd, ett oppe og nede, men har kun denne lille biten her, så skal kjøpe å få sydd fast noe snart.

Prøvde først å legge plast øverst, men ble bedre uten, og knivene holder seg på plass så er ikke bekymret for at de skjærer seg igjennom.

Forbedringspotensiale: Klipp litt rettere. Var ikke så nøye siden jeg bare skulle teste.

4 kommentarer:

 1. så smart!! den ideen blir nok kopiert

  SvarSlett
 2. Dette var en super idè! :)

  SvarSlett
 3. Kjempesmart!!! Alle mesterkokker bærer knivene med seg;)

  SvarSlett
 4. Vi har aldri hatt de med før, men de ble med på tur i helga, og tror de blir fast inventar i kofferten nå :D

  Funka som fjell iallefall, så vi er alle glade, og var enige i at det hadde vært en fin tur ;)

  SvarSlett