torsdag 21. mai 2009

Ny singlet

Resultatet ble slik - forsøk nr 2 på singlet, og det er faktisk noe jeg kommer til å bruke. Så kjempefornøyd!Har bestemt meg for å prøve å få sydd litt klær til meg selv og Mannen, så vesker og annet skøy har blitt satt litt på vent for tiden. Jeg starta i helga med å lage mønster til singlet - liker egentlig godt å lage mønster sjøl. Sydde så en prøvesinglet, måtte ta den inn litt og konkludere med at det var noen ting jeg måtte lære meg.
 1. Sy rett i jerseystoff. Dette var mitt aller første forsøk, og jeg kan bli bedre på å føre stoffet, spesielt på skråbånd.
 2. Kjøpe og teste tvillingnål da jeg vil ha to sømmer rett ved siden av hverandre, spesielt på falden
 3. Fant også ut at jeg kanskje måtte krype til korset å kjøpe en skråbåndsbretter.
Så, forsøk nummer 2 på singlet ble ferdig klippet, så kom forkjølelsen og ting ble liggendes noen dager. Stoff er fra avklippskurven til Stoff&Stil. I mellomtiden så jeg den mest geniale linken i et innlegg fra Fio på Sykroken, nemlig hvordan lage egne skråbånd uten skråbåndsbretter! Det er rart med det, da jeg startet å sy i februar så hadde jeg først litt angst for skråbånd, så gikk det greit men jeg var fast bestemt på at jeg aldri skulle lage det selv, og nå lager jeg dem selv uten å blunke :)
Jeg fikk også testet tvillingnålen på stroppene, skulle bruke en bred tvillingnål på falden, men den knakk da jeg bytta sømtype og jeg glemte å sjekke om den traff sømfoten... *kremt*

Forbedringspotensiale:
 1. Tvillingsømmen er sydd med to forskjellige farger, ser da lettere at jeg har sydd skjevt . Så enten må jeg sy rettere, eller så må jeg ha to spoler med tråd som matcher stoffet/gidde å spole tråd på en annen spole.
 2. Skal kanskje lage neste singlet litt videre nederst, får se etterhvert.
Konklusjon: Fornøyd og kjempestolt :)

9 kommentarer:

 1. Herlig singlet :o)
  God helg!
  Marit

  SvarSlett
 2. så fin den var...må nok herme litt jeg nå :-)

  SvarSlett
 3. Herm i vei :D
  Skal bruke denne som mal på andre singleter og kjoler også tror jeg. Håper jeg får sydd litt i helga!

  God helg til dere begge :)

  SvarSlett
 4. Den var kjempe fin! Herlig farge, jeg elsker lilla!

  SvarSlett
 5. Lilleleo: Hadde lilla antrekk på navnefesten til lille-V, og på 17. mai, og har konkludert med at jeg liiiiker lilla jeg og - så var superglad da jeg fant det stoffet i avklippkroken på S&S :)

  Kaoz: Takk *klemme* God helg til deg også, håper du snart er ferdig med eksamener!

  SvarSlett
 6. Så flink du er, jeg er kjempeimponert!

  SvarSlett
 7. Frøkna: Takk, takk - så koselig med kommentar! Kjekt at du ofra litt tid på meg og :D

  SvarSlett
 8. Jeg leser alt du skriver, er bare litt dårlig på å legge igjen kommentar.. :-)

  SvarSlett