mandag 25. mai 2009

Skjørtet "Nattens mulm og mørke"

Ble ferdig med singleten på torsdag, og hadde store planer om å ha den på meg på en fest vi skulle på på lørdag. Fredagskvelden kom og jeg innså at jeg pokker meg ikke hadde en eneste bukse jeg ville ha på meg - de er enten for store, for små, for slitte eller bare mindre pene. Denne innsikten kom litt sent, alt for sent til at butikkene var åpne - nærmere bestemt rundt klokka 23 på kvelden *kremt*

Så da Mannen gikk å la seg, snek jeg meg ned i kjelleren, egentlig skulle/burde jeg lagt meg, men det er jo ikke alltid man vil være lur heller.

Så var det å sette i gang da, jeg visste at jeg ville bruke dette stoffet, og funderte først på å hekte det på under bysten på singleten og lage kjole, men ble liksom ikke helt fornøyd med det. Så til slutt etter å ha klippet og sydd litt så konkluderte jeg med at det skulle bli skjørt. Jeg har enda ikke fått ut fingeren og lært meg å sy i glidelås enda, så dette var virkelig hurtigvarianten - sydd sammen og bred strikk i livet for at det skal holde seg inntil midjen. Siden det ikke er noe stretch i dette stoffet, så burde det nok egentlig hatt en glidelås, men jeg får smygd det ned over armene, så pytt sann.

Ellers innser jeg at jeg har hatt flaks, for jeg har ikke tenkt noe på lengden. Bare klippa en bue nede slik jeg ville ha det, og det ser ut til at det ble like langt hele veien rundt. Flaks skal man ha når man syr midt på natta. Det jeg derimot glemte var å lage bue øverst også, så der er det klippet helt rett - suboptimalt, men pytt sann. Nederkanten ble en slags rullekant, ble veldig fornøyd med den siden den var grei å lage, ser bra ut og ble jevn og fin :)

Skjørtet var ferdig litt før klokka to på natta, og jeg gikk glad og fornøyd i seng vel vitende at jeg hadde noe å ha på meg på festen. Var ikke like blid når ungene våkna 05:45, men smilet fra Mannen da ha så meg ferdig påkledd, det at jeg selv var fornøyd og komplimentene på festen gjorde at minimalt med nattesøvn var helt verdt det.

Bildene er ikke heeelt gode siden de ble tatt mens vi venta på taxien

5 kommentarer:

 1. jøss, det er ett bra stykke nattarbeid!!!
  nydelig skjørt og matcha singletten perfekt!!

  SvarSlett
 2. Takk, takk - kjekt når man treffer :)

  SvarSlett
 3. Skjørtet ble nydelig, og sammen med toppen ble det et stilig festantrekk =)

  SvarSlett
 4. Det var et kjempefint skjørt:) Likte stoffet veldig godt!

  SvarSlett
 5. Kaoz: Eneste som mangla var det nye smykket som jeg har bestilt på Etzy (kommer bilde når jeg får det) - men var grei nok partypartyfeel på det gitt

  MaryLou: Takk - fine Stoff&Stil-stoffet :)

  SvarSlett