lørdag 1. mai 2010

Vårluer til gutta


Jeg har lenge hatt lyst til å sy noen luer til gutta, så i dag fikk jeg endelig kommet i hakk og sydd noen luer. De er sydd etter tutorialen til Blomma åker vogn. Jeg måtte sy litt større til eldstemann, den er sydd med en lengde på ca 45 cm - han har nemlig alltid brukt store luer.

Jeg sydde den minste til minsten da han sov i dag, og den passer veldig greit. Det var den første lua jeg sydde, og den ble litt skarp i toppbuen og kryssømmen. Da eldstemann så den så måtte han prøve den med en gang, men den er for liten til ham. Det første han da sa var at han og ville ha en sånn en. Den hadde nemlig favorittfargene hans på! Så det første jeg gjorde da de la seg i dag var å sy en ny og større stripete lue til elstesønnen. Den ble litt penere på toppbuen, og lagde litt mer bue på krysssømmen, så den ble og penere.

I tillegg sydde jeg en pingvinlue til eldstemann. Er litt usikker på om den ble for lite buet i toppsømmen, så skal bli spennendes å se hvordan den blir på. Det var mye lettere å sy pent i pingvinstoffet som fast interlock enn den litt slappere stripete jerseyen.

Sydd av: Interlock og jersey fra Stoff&Stil

2 kommentarer: