mandag 10. mai 2010

Svart skjørt

Jeg sydde et svart skjørt til min mormors begravelse for noen uker siden, og det ble seendes slik ut. Som dere ser skulle jeg nok ha rulla av litt lo før jeg tok bildene, men pytt sann.

Skjørtet er sydd av deilig myk twill fra Stoff&Stil, og det var en fornøyelse å gå i. Skjørtet er sydd etter samme mønster (eget) som dongeriskjørtet og linskjørtet mitt, og sitter helt likt.

Den eneste forskjellen på dette skjørtet og de forrige er glidelåsen. På de andre har jeg strengt tatt sydd i usyblig glidelås som om det var en vanlig glidelås, mens på dette prøvde jeg mer å få den ordentlig usynlig. Jeg ble rimelig godt fornøyd med resultatet - selv om det ikke ble heeelt 100% i bunnen av glidelåsen. Problemet er vel at jeg kun har vanlig glidelåsfot, og ikke usynlig-glidelås-fot. Eller er det noen som har noen gode ideer? Problemet mitt er altså at det er vanskelig å dytte til side taggene og så nærme dem i bunnen, for når jeg syr i bunnen er jo glidelåsen lukket.

Fallen er faktisk sydd med to rettsømmer som jeg plasserte ved siden av hverandre. Hadde dårlig tid, så ville ikke risikere å trøble med coverlocken.

Jeg likte godt stoffet, så lurer på om jeg skal prøve meg på å sy en bukse i twill også. Men, da må jeg komme meg på Stoff&Stil, og det skjer ikke i dag i allefall :)

7 kommentarer:

 1. En rak svart kjol är alltid bra att ha i garderoben även om denna var sydd för en begravning.
  Snygg t-tröja du sytt till mannen jag gillar kontrasten av blått och orange.

  SvarSlett
 2. Hei :-)
  Du er jo bare fantastisk flink med symaskinen din da!! Jeg blir imponert...og bittelitt misunnelig ;-) hehe...skulle gjerne vært flinkere til å sy klær! Kanskje et lite minikurs hos deg hadde vært tingen!! hehe ;)
  hilsen fra meg

  SvarSlett
 3. Dette skjørtet ble jo kjempe fint! På bildet ser i allefall glidelåsen bra ut:)

  SvarSlett
 4. så mye flott du har laget :-)

  SvarSlett
 5. Flott skjørt!! Alltid greit med et svart skjørt til ulike anledninger.

  SvarSlett
 6. Så mye flott du klarer å lage. Jeg er virkelig mektig imponert.

  Klem

  SvarSlett
 7. Hei, kondolerer med mormor! Veldig anvendelig skjørt, det ser skikkelig proft ut (med unntak av all loen *spøk*))
  Liker også veldig godt lilla, kanskje altfor godt. Nettopp kjøpt meg lilla bil. Kommer aldri til å få solgt den igjen, hehe

  Ha en fin, fin helg og riktig god søttende

  Cosi

  SvarSlett