fredag 18. desember 2009

Fleece og nissefest

Da minstemann starta i barnehage var det fullt i storebrors barnehage, og de går derfor ikke i samme barnehage. De ligger bare seks-sju minutters gange fra hverandre, så det går stort sett greit, og noen ganger er det faktisk himla praktisk. Barnehagene hadde nemlig nissefest på hver sin dag, noe som viste seg å være kjeeeekt.

Minsten hadde nissefest på mandag, så søndag kveld satt jeg og sydde rød bukse etter samme mønster som disse. Jeg er veldig fornøyd med det mønsteret, syns buksene sitter fint! Actionbilder kommer etterhvert. På denne festa jeg lappen på siden av benet, gikk mye kjappere og syns sannelig det ble ganske så fint. Planen er å smekke på et strykemerke etter at jula sånn at den blir litt mindre jul, og da kan brukes hele året.

Vesten er bare en ermløs mindre utgave av fleecegenseren her. Jeg hadde planer om å få litt søvn også, så jeg orket ikke å brette inn pent eller legge på ribb i halslinningen. Derfor brukte jeg bare falsk overlock rundt ermene og halsen. Innså etter at jeg hadde klippet og sydd denne at den nok ble litt stor, men det fikk bare være siden klokka var nesten tolv og gutten nå hadde noe rødt å ha på seg på nissefesten :) Han ble ganske så søt også, selv om vesten var en smule for stor.

Så, eldstemann skulle ha nissefest på fredag, så tidligere i uka fant jeg frem fjorårets nissedrakt, så at jakka hadde en flekk på seg og slang den i vaskemaskina. Da jeg sto med en rød nissejakke med rosa fluff rundt kanten innså jeg at jeg hadde begått en liiiten bommert...

Så planen ble da å bruke lillebrors vest sammen med fjorårets nissebukse med rød strømpebukse under. Så i dag morres var det nissepåkledning. Vesten passa fint den, så når storebror på nesten fire passer den så skjønner jeg plutselig hvorfor den så litt stor ut på lillebror som er litt over året *humre* Uansett, da vi fant frem nissebuksa var det en nesten-fire-åring som ble sur, han skulle ikke ha grå nissenikkers, han skulle ha RØD bukse, sånn som lillebror hadde hatt tidligere! Jaha... Heldigvis var den ren, så jeg fant den frem og kryssa alle fingre for at den skulle passe sånn nesten og en tragedie kunne unngås. Og tro det eller ei - den passa. Ish. Den passa fint i livet, og siden den er laget til bleiegutten så passa den i rompa og sånt og. Det eneste var lengden da. Så jeg prøvde meg på å dra den opp litt så den kunne være nikkers, men ikke pokker. Så vi dro den litt ned i livet og dro den godt ned i beina, så ble det akseptabelt nok, og gutten ble fornøyd.

Så det var våre nissefester og antrekket som ble brukt på begge :)

Stoff: Polarfleece og ribb fra Stoff&Stil
Størrelse: Bukse 92-98, vest 2 år
Mønster: Eget mønster på buksen. Vesten er bolen fra genser fra AoH, nr 4, april 2009

2 kommentarer:

  1. Morsomt :) Så bra at det ordnet seg... God Jul til dere :)

    SvarSlett
  2. Ikke verst å kunne bruke samme nissedrakt på begge guttene! Så bra at alt ordnet seg =)

    SvarSlett