onsdag 9. september 2009

Pingvingenser

Pjokken har vokst litt i sommer, så vi er plutselig litt i manko på klær - så her må det syes litt! Dette er mitt første forsøk på genser til eldstemann, og jeg ble veldig fornøyd! Fine gutten med hjemmesydd genser og bukse, blir litt stolt av meg selv og fornøyd gitt :)

Fikk sydd i bånd i skuldersømmene, så de holder formen kjempegodt, og pingvinstoffet er bare supert! Det som gjorde meg lykkeligst er at mens jeg satt å sydde falt øynene mine på sømoversikten til symaskina mi (altså liste over ulike pyntesømmer mm), og plutselig slo det meg at en av de så lur ut. Så da var det jo bare å teste den da, og sannelig var det akkurat en slik en jeg trengte på genseren. Sømmen er elastisk (jippi!) og jeg brukte den på ermene, oppleggskanten nederst og for å stikke ned sømmonnet rundt halsen. Ser ikke ut som at det er samme søm på hals og erme, men det er faktisk det!

Sydd etter et AoH-mønster (må snart huske å sjekke hvilke blad jeg egentlig har), størrelse 4 år. For og bakstykke er det nye pingvinstoffet til Stoff&Stil (det er bare sååå tøft), ermene er noe tynn bomullsjersey fra avklippskurvene til Stoff&Stil og ribben i halsen er fra samme sted. Halsen sydde jeg et par-tre cm kortere enn diameteren på halsen, og la seg da greit.

Og flottest av alt - første kommentaren fra sønnen var "PINGVINER!". Han liker Pingu... :)

8 kommentarer:

 1. Knalltøff!!!!og pingvinene er så fiiine =)

  SvarSlett
 2. Kjempe fin genser :o) Syns pingvinene er så morsomme, lurer på om jeg må kjøpe mere ;o)

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Kan jeg spørre hvilken symaskin du har som syr slike fine sømmer?

  SvarSlett
 4. Kaoz: Takk, bare måtte ha det stoffet!

  Marit: Du har jo laga fine pingvinting du au ja. Jeg kjøpte nå et par meter, men dette er jo et stoff man kan bruke til så mangt, så får se om jeg kjøper litt til etterhvert for å ha liggendes til gaver ol fremover...

  Gulltann og pus: Takk, takk :) Sømmen er søm nr 56 i modus 2 på min Janome MC5200. Den ser slik ut:

  ------
  \/\/\/
  ------

  Kan og se på bildet her: http://www.singer.ru/images/Janome/stitches/Janome5200_stitches.jpg

  SvarSlett
 5. Gode greier - jeg har Janome Jubilee 85 med samme søm!:-) Da skal jeg prøve den neste gang! Jeg har også planer om å sy en genser av pingvinstoffet, må bare få vasket det først... Takk for titten, jeg kommer snart igjen.

  SvarSlett
 6. Så morsomt stoff! Superkul genser:)

  SvarSlett