tirsdag 8. september 2009

Barselgave gone bad

Skulle på barselbesøk til lille Ivar og planen var å sy en bukse til ham. Jeg var ute i god tid og startet å sy kvelden før vi skulle på besøk...

Først var det å finne mønsteret. Fant frem bladet, men mønsterarket var jo så klart søkk borte. Etter å ha brukt nesten tre kvarter på å lete i kjellerstua kapitulerte jeg og fant et anna større mønster. Så kan dere jo gjette hva jeg så da jeg satt meg ned for å klippe, jo - det fordømrade mønsterarket lå inni bladet likevel, bare ikke sammen med de andre.

Så, minste var str 70cm, litt stort, men pytt. Buksa var egentlig laget for jerseystoff og med strikk i livet og oppbrett nede. Jeg ville ha ribb oppe og nede så tilpassa litt til det. Innså senere at jeg hadde glemt å klippe bort oppbretten (trengte jo ikke det siden jeg skulle ha ribb). Sydde buksa helt ferdig før jeg innså at jeg hadde sydd livribben på med sømmen i front. Sukk.

Så dagen etter ble Mannen sendt på Lindex for å kjøpe gave til Ivar i stedet. Skal ikke alltid være så lett. Men, siden jeg da hadde glemt å klippe lengden på bena, så passa faktisk buksa til pluggen vår på snart 11 måneder - så da ble det ny bukse på ham i stedet. Kunne vært litt videre, men siden den ikke var sydd til ham så er jeg bare fornøyd med at den ble brukandes til noe :)

Mønster: AoH-mønster på syre
Stoff: Polarfleece og ribb fra Stoff&Stil

3 kommentarer: