tirsdag 11. august 2009

Buksene "Hopp" og "Sprett"

Lillegutt vokser og vokser, og starter i barnehage om bare seks uker, så da er det på tide å få sydd opp et lite lager av klær. Fikk brukt nye saksa mi på klippinga og dæven den er god. Første forsøk på dette mønsteret. Er et AOH-mønster på velourbukse, men jeg brukte noe chaneuser og ribb fra Stoff&Stil. Samme stoff som Traktorbuksen jeg sydde tidligere. Endte faktisk da opp med tre bukser av 1 meter stoff. Kjekt!

"Hopp"
Mitt andre forsøk på denne modellen. Startet litt tidligere på kvelden enn med den første, så nå gadd jeg både å bytte trådfarge noen ganger og sy pyntesømmer. Prøvde meg også på å rynke sammen buksen før jeg sydde på ribben, men det var ikke like enkelt. Vanskelig å få det jevnt, og siden jeg egentlig ikke ser noen stor forskjell så blir det nok strekk-og-sy-metoden neste gang.

Har ikke prøvd den på lillegutt, så vet ikke hvordan ribben passer enda, men jeg ble uansett veldig fornøyd, syns den ble kjempetøff."Sprett"
Første forsøket. Sydd kjapt uten mye dilldall for å få den ferdig. Likte godt fargekombinasjonen, men ser jo at hvis jeg hadde brukt en time mer på den med litt veksling av trådfarger så hadde den blitt finere. Men, men.

Likte godt denne varianten av lommer, selv om neste gang jeg klipper denne så lager jeg nok lommene litt dypere. Ribben ble også litt vid. Fulgte bare oppskriften, så smekk på lanken min for å ikke kontrollmåle. Er forresten sydd i str 80cm.

Actionbilder kommer nok en eller annen gang :)

3 kommentarer:

  1. Kjempetøffe begge to! Blir herlige å leke i utover høsten:D

    SvarSlett
  2. Herlige bukser. Kult med sterk farge på ribben :o)

    SvarSlett
  3. Disse var jo veldig fine!! LIkte godt fargekombinasjonen :)

    SvarSlett