onsdag 2. juni 2010

Min 17. mai kjole

Denne kjolen ble sydd kvelden før vi reiste til Arendal for å feire 17. mai. Jeg hadde sydd en annen kjole og, men den ble for vid - så jeg trengte plutselig en ny kjole. Jeg hadde ikke noe mønster, så jeg klippet opp den ene toppen jeg hadde med raglanermer (den begynte å bli god og sliten, så det gikk til nøds ann å ofre den), tegnet rundt delene, forlenget toppen mens jeg tegnet så det ble kjolelengde og klippet ut delene. Jeg hadde opprinnelig tenkt å ha ermer som var smale øverst for så å bli ballongformet, men jeg innså tidlig at den ene meteren jeg hadde av dette stoffet ikke kom til å holde. Jeg bestemte meg derfor for å ha smale ermer som gikk litt under albuen, men det var faktisk ikke nok stoff til det heller. Det ble derfor korte ermer på kjolen, og jeg var svært glad for at det var fint vært på 17. mai i Arendal.

Sjalet er forresten kjøpt på Cubus, og støvelettene er kjøpt på Falkanger hvis jeg husker riktig. Tok også bilde uten "pynt" - interessant å se hvor mye kjedeligere den ser ut uten stæsj :)

Jeg ble veldig fornøyd med måten kjolen la seg på i ryggen. Stoffet er forresten supermykt og godt. For første gang som jeg kan huske så slang jeg meg bare rett på sofaen i kjolen min da vi var ferdig med feiringen i stedet for å løpe og finne en av buksene mine som jeg pleier!

Mønster: Eget
Sydd av: Velour fra Natures Fabric

6 kommentarer:

 1. Flott kjole som sitter som et skudd!!!

  SvarSlett
 2. Så mycket du får sytt till dig själv nu. Jättefin klänning jag gillar stövlarna till.

  SvarSlett
 3. Den kjolen var både lekker og praktisk. Du har all grunn til å være stolt av arbeidet.

  Flott tilbehør.

  Klem

  SvarSlett
 4. Flott kjole på en flott figur! :)

  SvarSlett
 5. Så flink du er! Fikk lyst til å prøve å sy noe selv, men må få litt bedre tid først :)

  SvarSlett