lørdag 31. oktober 2009

Fleecebukse

Denne buksen er sydd etter samme mønster som buksene "Hopp" og "Sprett", men siden lommene på disse buksene har en tendens til å henge litt uttafor som slappe puppeflapper så ville jeg gjøre de litt annerledes på denne buksa.

Så, i stedet for to lommeposebiter som sys sammen og henge løst tok jeg heller en bit, brettet og sydde fast. Jeg klippet ut en litt stor firkant til, og klippet så lommebuen på buksebiten og lommekanten for å få de like og sydde de så sammen. Brettet lommeposebiten og lagde meg en mal på hvordan lommesømmen som lagde selve lommen skulle være. Sydde så fast lommen til benet, og klippet det av lommeposen som stakk uttafor sømmen - kjekt med fleece som ikke rakner! Når jeg da sydde for og bakbiten sammen satt jeg igjen med et stykk fin og kul lomme. Lommen er ikke veldig stor, men siden minsten bare er ett år så er lommer mer for syns skyld.

Ved bruk ser jeg at buksa blir litt knapp i bakkant, men det gjelder sannelig både dette mønsteret samt et annet jeg har brukt i ca samme størrelse, så får passe på det neste gang jeg skal sy bukse til minsten.

Likte godt fargekomboen, og den er nydelig god og varm nå i høstkulden. Perfekt til å hoppe rundt i barnehagen med, så egentlig burde jeg sy mange flere! Får se hva det blir til etterhvert. Så mye jeg vil sy!!!!!

Størrelse: ca 92
Sydd av: Petrol og lime polarfleece fra Stoff&Stil, og lime ribb også fra Stoff&Stil
Mønster: Tja... Det er et AoH-mønster, men får sjekke opp hvilket gitt.

3 kommentarer:

 1. Tøff bukse!! God og varm for en liten knert utover høsten og vinteren=D

  SvarSlett
 2. Så flott bukse! Satt som ett skudd :)

  SvarSlett
 3. Denne så veldig god ut! Skulle hatt en selv i voksen størrelse!

  Takk for koselig kommentar i bloggen min. Du får ta deg en tur til Grimstad når du er sørover. Meretes Atelier ligger i Lysthuset i Grimstad - storgata før det blir gågate. Det er en fantastisk butikk med stoffer, symaskiner, knapper, servise, bilder, dill og dall. - og veldig koselig innehaver.

  SvarSlett