onsdag 30. juni 2010

Gratis mønstre!

En dag jeg var inne på en blogg fant jeg en link til M-Sewing som har lagt ut veldig mange gratismønstere.

De har mange bilder som de ikke har mønstre på, men de har også veldig mange mønstere som er tilgjengelig for å laste ned. Det er flest av mønsterene for dame som man kan laste ned. Denne røde kjolen er det jeg prøver å få sydd for tiden, men som jeg nå må bruke noen kvelder på å røske opp sømmen på. Min blir riktignok lilla, og vi får se hvordan sluttresultatet blir. Håpet er å få den ferdig før vi drar på sommerferie til Arendal i neste uke.

Jeg har også store planer om å få sydd en asiatisk inspirert kjole som denne grønnmønsterete her. Jeg skal sy den i et svart stoff med røde og hvite blomster som jeg har liggendes. Men hvis jeg skal gjette så blir ikke denne sydd før etter sommerferien.

Mønsterene er forresten litt rare. De kommer som et stoooort ark, å man må ha et ekstra program for å skrive ut på mange småark som man så kan klippe og lime sammen, men de har en grei beskrivelse av det på websiden sin. Ett annet alternativ er å sende filen til kopi/printbutikk og få ut arket på et stort ark, så slipper du å klippe og lime noen ting, da er det bare å klippe ut mønsteret og ingenting stress :)
Jeg har for eksempel brukt Allkopi til kopiering av A0-ark, og de kan sikkert skrive ut store ark også. Da slipper man jo å klippe og lime sammen og sånt...

mandag 28. juni 2010

Halvveis

I kveld fikk jeg tatt opp halvparten av sømmen på kjolen jeg syr - så kanskje jeg blir ferdig med å ta opp andre halvdel i morgen *sukk*

Det verste er at jeg tror faktisk den kommer til å være for liten....

Uansett - det var spørsmål om hvor vi skal flytte - og jeg tror det blir Grimstad. Så når vi flytter ned i slutten av september så kommer jeg meg nok endelig en tur innom stoffbutikken i Grimstad som jeg stadig har tenkt meg innom :)

søndag 27. juni 2010

Argh...

Og da har jeg sydd overdelen av en kjole til nedre del av skjørtekanten, i stedet for øvre del av skjørtekanten. Ikke særlig gøy.

Jeg har ikke bestemt meg om jeg klipper opp, spretter opp eller hiver hele kjolen.

Nå ble det derfor plutselig natta! Jeg håper dere andre har bedre kontroll på det dere holder på med og slipper å gå småsur til sengs i kveld :)

torsdag 24. juni 2010

Wuhu!

Huset vårt ble solgt i går for 130.000 over prisantydning, så nå begynner ting å falle litt på plass... I slutten av september så flytter vi til Sørlandet!

Som dere skjønner så er det mye som skjer her for tiden, og siden mesteparten av stoffene mine ble pakket ned da vi ryddet før visning blir det litt lite sying akkurat nå.

Ha en flott helg alle sammen!

tirsdag 22. juni 2010

Rød topp

Mannen skulle på konferanse i Oslo i forrige uke, så ene kvelden ble denne til. Den er sydd etter samme mønster som 17.mai-kjolen min, men lagde lange ermer på den med litt puff.

Utringingen ble en båthalsvariant. Det var ikke planlagt, men var sånn den ble da jeg sydde den sammen. Flaks for meg så er jo både båthals in for tiden, og jeg syns faktisk det ble riktig så greit.

Ermene er første forsøk på miniballongermer, neste gang lager jeg de muligens litt videre :)

Sydd av: Rød jersey fra avklippskurven til Stoff&Stil
Mønster: Eget

onsdag 16. juni 2010

Nytt utseende på bloggen

Noen minutter med litt klikking - og bloggen fikk seg en liten ansiktsløftning.
Vet ikke helt om dette blir endelig utseende, men vi får se. Kjekt med litt forandring!

Mia og Helena :)

Jeg er nesten ferdig med å male dørene. Jeg har nemlig kun ett strøk igjen på en dør, men jeg har det likevel travelt om dagen. Vi har nemlig bestemt oss for å selge huset vårt. Så her har det blitt ryddet og pakket den siste uken. Huset legges ut for salg i dag - jeg er spent!

Så i påvente av at jeg skal ha litt mer tid til sying og blogging så får dere se Mia i bodyen sin og Helena i kjolen sin som jeg har sydd til dem. Det er faktisk ganske kos og se at ting blir brukt :)

onsdag 9. juni 2010

Pausefisk

Den siste uka har jeg malt dører hver kveld, så blir lite med sying og blogging her.

Gangen vår har hele seks dører, hver dør og dørkarm trenger ett strøk med grunning og to strøk maling (hadde ikke skadet med tre, men det gidder jeg bare ikke). Det tar to timer per strøk per dør, atten strøk totalt - som betyr... 36 timer med maling. Juhu liksom. Men, skal bli godt å bli ferdig. Det blir nemlig veldig pent :)

Jeg har seks forskjellige strøk igjen, så fortsatt litt jobb forran meg. I tillegg har jeg hjemmeeksamen i dag og i morra samtidig som jeg har gutta hjemme pga barnehagestreik. Litt som skjer for tiden gitt.

Det betyr at bloggen nok blir litt stille også ut uka.

onsdag 2. juni 2010

Min 17. mai kjole

Denne kjolen ble sydd kvelden før vi reiste til Arendal for å feire 17. mai. Jeg hadde sydd en annen kjole og, men den ble for vid - så jeg trengte plutselig en ny kjole. Jeg hadde ikke noe mønster, så jeg klippet opp den ene toppen jeg hadde med raglanermer (den begynte å bli god og sliten, så det gikk til nøds ann å ofre den), tegnet rundt delene, forlenget toppen mens jeg tegnet så det ble kjolelengde og klippet ut delene. Jeg hadde opprinnelig tenkt å ha ermer som var smale øverst for så å bli ballongformet, men jeg innså tidlig at den ene meteren jeg hadde av dette stoffet ikke kom til å holde. Jeg bestemte meg derfor for å ha smale ermer som gikk litt under albuen, men det var faktisk ikke nok stoff til det heller. Det ble derfor korte ermer på kjolen, og jeg var svært glad for at det var fint vært på 17. mai i Arendal.

Sjalet er forresten kjøpt på Cubus, og støvelettene er kjøpt på Falkanger hvis jeg husker riktig. Tok også bilde uten "pynt" - interessant å se hvor mye kjedeligere den ser ut uten stæsj :)

Jeg ble veldig fornøyd med måten kjolen la seg på i ryggen. Stoffet er forresten supermykt og godt. For første gang som jeg kan huske så slang jeg meg bare rett på sofaen i kjolen min da vi var ferdig med feiringen i stedet for å løpe og finne en av buksene mine som jeg pleier!

Mønster: Eget
Sydd av: Velour fra Natures Fabric