torsdag 30. april 2009

Skjørtet "Cut n'go"

Mitt første skjørt til meg selv. Resultatet ble faktisk ganske OK. Eneste er at siden jeg ikke har sømbyste (_enda_ *kremt* *host* - kommer nok i hus etterhvert), så ble det litt av å på. Så det ble litt for stort. Er vel str. 38/40.

Så, er ikke helt sikker på om det kommer til å bli brukt, kanskje jeg gir det bort til noen i stedet. Noen frivillige mottakere? :D

Mønsteret er eget (dvs, er klippa uten mønster), sydd av tykt bomullstoff som gir skjørtet en veldig fin form, pluss at skråbåndet nederst hjelper på å få en fin vipp. Ribb øverst som gjør at det passer til mammamager :)

søndag 26. april 2009

Nye vesker

Startet i påsken på nytt veskemønster, og har nå fått ferdig fem nye vesker. Hvis det er en som du vil kjøpe send meg en mail på bycitten@gmail.com

Mål på veskene:
Bredde: 26 cm
Dybde: 9 cm
Høyde: 18 cm

Lengsel *solgt*
En sommerlig og glad veske til en som lengter etter sol, sommer og gjerne en utepils eller en sjektetur i skjærgården.

Vesken er laget i oransje kraftig bomullstoff og dekorert med et vintagestoff, og foret med et gult lett bomullstoff. Den har også en liten lomme samt penn-/liplinerholdere

Pris: solgt





Unik *gave*
NTNU hadde en reklamekanpanje med slagordet "Gutter tegner firkanter, jenter rundinger" - denne er for de som heller vil tegne trekanter...

Vesken er laget av bomullstoff og kordfløyelhanker og flapp, og er foret med et tynt bomullsstoff.





Vennlig *solgt*
Myk deilig veske i lekkert linstoff som bare ber om å få være vennen din på en bytur.

Vesken er laget av grå lin, og er foret med et lett bomullstoff. Den har en lomme med strikk inni, og en søt blomst med knapp på utsiden.Flappknappen har en firkant som matcher prikkene på det rosa stoffet.






Flørt *solgt*
Denne flørter stadig med meg. Den prøver å si "Behold meg!", men jeg er jo gift, så den vil gjerne flørte med noen andre :)

Vesken er laget av to kraftige bomullstoff, og pyntet med et dekorbånd. Den har en vintageknapp som matcher pyntebåndet. Vesken er foret med offwhite bomullstoff, og en lomme i hovedstoffet







Natur *solgt*

Veske uten noe fiksfakserier - nøytral, men likevel et lekkert stoff. Vesken har likt stoff på begge sider.

onsdag 22. april 2009

Mei Tai "Glede"

I høst fikk jeg først vite at min kjære kusine skulle bli mamma, og så en måneds tid senere kom sannelig broren hennes, altså min fetter og sa at han skulle bli pappa. Knasende festlig siden det bare er et halvår siden vi fikk en gutt selv. Uansett - jeg funderte først på å strikke noe til de små håpefulle, men konkluderte til slutt at jeg ville sy en Mei Tai til de. Både kusina og min tja... fettersvigerinne... kusinesvigerinne... kvasikusine... hva enn kona til fetteren skal kalles, fikk velge stoff selv, og ingen av de vet hva de skal få. De valgte så klart samme stoff, og siden jeg nå skal sende av gårde den ene og de bor i Oslo begge to, så får denne også fyke av sted samtidig :) Forskjellen på denne og "Kompliment" er fargen på pyntesømmen, og fargen på blomsten på innsiden

Så denne kommer altså før familieforøkelse nummer to i 2009 skjer, men det gjør jo ingenting. Denne fikk navnet sitt fordi mottakeren alltid sprer glede hvor enn hun dukker opp, og de gleder seg enormt til å treffe lille jenten sin :)


mandag 20. april 2009

Navnefest og besøk...

Hadde navnefest for minstegutt i helga, og så er mammaen min fortsatt på besøk - så syinga har vært litt... vel, satt på vent den siste uka.

Men, holder på med et nytt veskemønster, og har allerede klippet ferdig en del og sydd litt. Så innen søndag kommer det noen snertne vesker for salg!

torsdag 16. april 2009

Mei Tai "Kompliment"

Denne skal til min kjære kusine som fikk sitt første barn i går.

Gratulerer med jenta!

Hun har selv valgt hovedstoffet, men har null ide om hva det var jeg skulle lage. Så håper gaven blir vel mottatt. Ble veldig fornøyd med applikasjonen og stoffkombinasjonen, og hadde jeg hatt jente så er nok dette en Mei Tai jeg gjerne skulle ha beholdt selv. Navnet fikk den fordi mottakeren alltid har vært fabelaktig på å gi komplimenter :)

Elsker forresten oransjefargen, så tror jeg må bruke denne sammen med noe blått i en ny Mei Tai til meg selv så snart jeg har tid!

onsdag 15. april 2009

Mønster og stoff!

Påska er nå ferdig, og vi har vært på besøk hos svigermormor. Stasjonsvogna holdt ikke helt, så vi invisterte i en skiboks før vi dro på tur, og da var det plutselig plass til å ta med symaskina på tur - jippi! I tillegg er det en bruktbutikk som vi var innom på påskeaften, og jippi x 2 - de hadde tøffe gamle dynetrekk og laken - fikk hele herligheten for en hundrelapp. Superfornøyd. De ensfarga stoffene er av tynn bomull og havner nok som for i vesker, bortsett fra det lilla som er blankt og litt tykkere - nydelig. Både de lilla- og rosablomstrete samt det grønne dynetrekkene er bomull, mens det gulblomstrete er tykk bomull/flanell. Får se litt etterhvert hva dette blir brukt til, men gleder meg spesielt til å bruke det gule og grønne - de var kjempekule. Svigermormor holdt på å knekke da hun så det grønne, for hun hadde hatt sånne før, og gitt de bort - så kan faktisk hende det var ett av de *humre*

I tillegg fikk jeg også en hel drøss med knapper for 20 kroner, men de har jeg ikke bilde av nå. Har nemlig lagt de et lurt sted, og jeg finner dem ikke akkurat nå... Typisk *sukk*

I dag kom endelig mønsterene mine , og det var faktisk en god del jeg kunne tenke meg å sy der. Både skjørt og kjoler... Det får bli når jeg blir modig nok til å sy ting til meg selv...

Det var også barneslengbukse og skjørt til barn der, og tror nok det blir noen av de første prosjektene mine fra disse mønstrene.

onsdag 8. april 2009

Kjole/tunika "Prikk" 1-3 år *gave*

Jeg har to gutter, men det finnes så mye fint jentestoff og fine jentemønstere - så jeg bare måååå lage litt jenteting også.

Den er laget av et mykt og lett bomullsstoff som passer fint til sommeren, med detaljer i rød myk babycord. Denne kan brukes som kjole først, og så tunika.

Størrelse: 1-3 år

tirsdag 7. april 2009

Lykken er spoler...

Fikk endelig ut fingeren i forrige uke og bestilte flere spoler til den nye symaskina mi. Fulgte bare med fem stykker, så jeg har måtte planlegge hvilke farger jeg skal bruke nøye, og spolt på ca akkurat nok tråd til det prosjektet jeg holder på med. En smule strevsomt. Men nå har endelig mine nye spoler kommet, så nå har jeg femten tomme spoler, hvor noen allerede har blitt omfavnet av litt tråd :)

Takk til sysiden.no for upåklagelig kjapp levering!

mandag 6. april 2009

Vant auksjon!

I forrige uke fant jeg en auksjon på gamle symønstre på QXL, og sannelig så vant jeg den!

Utrolig kult. Vet jo ikke helt hva alle mønsterene er, men de barnebuksene med sleng forelsket jeg meg i - så de tror jeg er det første jeg skal prøve meg på når disse mønstrene kommer i posten.

Fretex er fint til så mangt, nå også nettauksjoner!

(klikk på bildet for å se større bilde)

lørdag 4. april 2009

Ukesoppdatering

Her har det vært litt labert med aktivitet denne uken av den enkle grunnen at ingenting av det jeg holder på med er helt ferdig enda, så her er nå en liten prøvesmak, samt noen nye stoffer.

Jeg var nemlig på IKEA på torsdag for å bytte et teppe, og sannelig kom jeg ut fra IKEA uten en enda krona igjen... Fikk kjøpt mer av oransje Minna, for alt det jeg kjøpte sist har jeg brukt opp, og de hadde endelig blå Minna på lager igjen. Det som er litt rart med den er at jeg har noe av denne som jeg kjøpte for ca. tre år siden, og da var det en heeelt anna blåfarge. Men, men. Det blåhvite var godt og mykt, så det blir kanskje noe sommertopper, mens det nederste bare var supersøtt. Kan hende jeg lager noe jentetøy, eventuelt bruker noen av alle de fine blomstene som applikasjon på noe anna.

Dette er egentlig et av de mindre pene stoffene jeg fant (er brettet dobbelt ved det mørkerosa), men det var på tilbud til 5 kroner meteren... :D Så da kunne jeg kjøpe nok til at jeg kan bruke de to delene hver for seg. Altså sy noe med kun det rosa-hvite-grønne, eller kun det rosa-blåe. Tror faktisk det da kan bli både noe kult og artig utav det stoffet. Den som lever får se - hvis ikke så har jeg bare kasta bort den nette summen av 25 kroner, så ingen superkrise akkurat.

Så til det jeg har sydd på denne uka her. Jeg er snart ferdig med et par Mei-Taier, og jeg er veldig fornøyd med dem. Flere bilder kommer når de er ferdige, men blomsten er en detalj på begge to. Ellers så har jeg holdt på med en bukse til eldstemann og den er snart ferdig. Mangler ribb i livet og ribb/strikk i beina. Er nemligere kortere bak i beina, så må gjore noe. Skal bestille stoff fra Stoff&Stil i løpet av helga, så da skal jeg få bestilt lysegrønn ribb for å matche elefantene på den buksa. Gleder meg til å få dette ferdig. Har fått applikert masse på disse tingene, og det er ganske gøy selv om det tar litt tid. På buksa har jeg også laget mitt første skråbånd til lommene.